Friday, October 28, 2011

~ updated!..

assalamualaikum

riak kan, ada dua jenis,
pertama - buat sesuatu kerana nak orang tau. contoh cam ada taik cicak dalam masjid, tapi kita xnak bersihkan dulu cz xde orang, bila da ada orang, kita bersihkan dengan harapan orang akan puji.

kedua - xbuat sesuatu kerana xnak orang cakap kita riak, yet aku pun xberapa paham. to yall peeps, do give me some pencerahan ye, like anyone gona peep my blog, isk3,.

aku sangap gile nak update blog wei, tapi xtau nak tulis pe, dari merepek, baik ak share something.
opppss lupa, both riak akan clearkan semua pahala yang kita wat dulu2, reset abis pahala, tengok cam xd pe sangat kan, tapi amat bahaya riak ni, bayangkan kita riak dan tiba2 mati, xde pahala langsung, ingat dapat syurga ke? neraka confirm!, tapi syurga neraka urusan Allah, even kita dedicate our life to beribadah je pun, lum tentu dapat syurga cz nikmat Allah amat berharga.
so, pe point beribadah dan patuh perintah Allah? hey you dumbass, u jz a hamba and like a hamba got any option except patuh je, ibadah lebih untuk tarik kasih sayang dt is rahmat Allah,.
aku yang menulis xlebih dari seorang penyapu sampah yang mencari2 jejak langkah Rasulullah, do doa 4 me yall,.
selamat maghrib, wasalam..

3 comments:

dyna syamsuri said...

isk isk isk,

haziq said...

kau kne trangkn lg beb part ke2 riak 2.. aku pn trpkir2 gak pasl 2.. tp xjmpe2 lg part pnerangn 2..

burn said...

xnak wat sebab takot riak tapi riak gak.. guane tu.. part ke 2 tu camne jan?? huhu..