Thursday, July 28, 2011

~ kerja..

bangun pagi2 duduk cz dengar azan pastu tido balik,
bukan nak terus gi semayang subuh, sigh

assalamualaikum..
cam mbe2 len, aku pun tengah cuti sem gak,
tapi ak kerja, bes wei kerja ak setakat ni,
cz gaji x fix, ikut bpe banyak ak keje, bos pun enjoi,
asek bawak 'barang rare' je, dt barang rare cam bubur durian, epok-epok, cendol r,
memang bes r keja, cz colleague, bos n flex working hours, leh keja lama2,
sambul keje main sudoku, baca magazine cosmopolitan, i, herworld, wanita, rapi, womenweekly,
who moved my cheese, aitceh,(bajet ulat buku, padahal ulat bulu cz jge blok pmpuan, hihu)
banyak gaji, tapi gaji bukan terus dapat pun,
jz imaginary gaji yang hujung bulan nanti baru dapat,
tapi kenapa leh excited nak kerja sedangkan gaji xterus dapat?????

sebab tu dalam Islam ada iman,
iman is percaya, aku percaya kerja leh dapat gaji hujung bulan,
so semangat aku kerja,tapi? aku xpercaya dosa pahala ke? syurga neraka?
solat awal ikut syariat nabi dapat pahala, lambatkan solat dapat dosa,
benda tu semua ada rekod, nanti hujung hayat kita akan di audit,
dapat r gaji, dt is either syurga o neraka,
rajin gi semayang ikut syariat, dapat r syurga,
if x? win a whole life vacation at neraka,
naudzubillah..

dan berbalik kepada aku enjoi kat kerja, tapi nape payah enjoi solat?
cz kita yang xwat solat kita bes, xnak pakai lawa2, wangi2,
if leh, nak berlengging n pakai kain pelikat atas pusat je,
dating reti pulak ensem, eh, ak if dating ensem ea? hihu
cuba once kita siap lawa2, wangi2 nak gi semayang,
da kt masjid, g lepak dgn geng2 surau, bes wei dorg ni, bukan sahaja baik,
tapi suka belanja makan dan cerita agama yang menginsafkan,
dan demi mendapat pahala banyak, iman sangat penting,
cam flex workg hrs, solat pun camtu, wat solat sunat banyak2, solat wajib xyah r ye2 plak nak banyak2 cz kena daftar dulu untuk pertubuhan ajaran sesat, hihu
solat banyak2, amal banyak2 cz wif so much pahala is a heavenly way to die.

kecek banyok demo, wat tengok,
ye, aku zahirkan pe dalam ati aku agar jadi doa,
ya Allah, kau kosongkan ati aku selain takut kepadaMu
ya Allah, kau kosongkan ati aku selain mengharap rahmatMu
ya Allah, kau kosongkan ati aku selain merasa kebesaranMu
ya Allah, kau kosongkan ati aku selain ingin beramal kepadaMu
ya Allah, kau lebih mengetahui apa yang terbaik untukku
ok wasalam..

10 comments:

conangirlz said...

pergghhhh, madah..dalamm tuuuu..gud job beb!
ehh, ko keje pe beb?
wahh, masyukkk r ko..sem depan enjoy r..ehehehe..
ko nye PSM strt dh ke??

syamim said...

wahh encik begitu seronok ye kamu b'keje..tp jgn asek mgular je..keje kne serius..huhu

mohd fauzan said...

atiq -
ak kje sbg mando je
tgk org wt kje
hihu
psm xstat pn lg
xd brg, pdahl da oder lme
sad je ak

smim -
aah, amt sronok
tp kdgkala sad juga tatkla trkng rkn2 yg brde d umh
sdgkn sy d prantauan
isk3

arie said...

blah..bdk ni ngn ben pahcerohsss lah tido time keje..roger2 rupe nye msuk c3 tgh tdo..nateee,dh r tdo xajak ak bdk2 ni..marahh plak makk nokkss

burn said...

klau da sume tido kang sape nak g jage org ngecat block tu.. aku xnak balek raya lambat, hehe..

mohd fauzan said...

ari -
ewah2, sdp ye ngte kokrang
ak on je ajk tdo
sdgkn lpk sme2 da kmaen kne gosip dgn abg long
lg plk ajk tdo
mmg A r, hihu

ben -
pyo, mu 2 tdo phceroh
mu ni mmmmmental r ben
mmental r
hihu

mezzoforte mf adnan said...

tgh kije ka>?

haziq said...

ape tdoooo.. camne nk brkat gaji?? haha.. haaaaa poyo x gua cramah ni?? bole da 2kar ekon.. hihihi..

mohd fauzan said...

adnan -
aah kje,
mnjna eknomi dri sndri, hihu

aziq -
"camne nk brkat gaji?? "
shj ak brkat gji, 2 rkaat tunaiii, hihu
bab brkat 2 dun wori beb, wa da mnx izin dlu dr bos b4 tdo
redha bos xjd r curi tulg
aitch
yg pntg, onc ak dpt gji nt,
ak lntik ko utk opn tble,
on jim?hihu

atique said...

ayt komcm krj jual kuih muih jer??hehe