Tuesday, December 7, 2010

~ mari menganjeng dia..

ehahahahak,
assalamualaikum adik2, macik2, n pacik2 yang setia dalam rancangan memasak yang tidak kering gusi iaitu?
iaitu? eh adik2, macik2, n pacik2, iaitu? oi adik2, macik2, n pacik2, iaitu????
ni kes xsetia dalam rancangan memasak saya la ni, sad tau camni
bila kita excited sangat2, tapi xde sambutan,
amek pen sekarang!jangan tunggu resipi je baru nak salin, tajuk rancangan ni pun salin juga
rancangan memasak ini ialah rancangan iaitu
haha, adik2, macik2, n pacik2 semua kena tipu, jadi kan saya berlakon sedih tadi
haha (pe ko merepek ni shehaiton??)

ari ni kita nak masak 2 benda, yang pertama: nasi lemak,.yang perdua, perodua kancil, tipu je: kek perisa ibrahim
resipi ni mudah di faham serta amalkan, da 15ribu orang amal resipi saya ni
adik2, macik2, n pacik2 yang ke? 17ribu..
ok, amek posisi di bean bag anda seselesa mungkin kerana anda jangan berganjak even iklan nanti

mula2, kita nak masak nasi lemak
bahan-bahannya..

milo, tapi cz boikot israel, guna r sirap ke jagung,hihu,.roti jumbo, bukan jumbo gajah biru,.chesdale bukan cisbedebahapekberakbawahtanah,.dan 2biji telur dan pastinya telur ayam,hehehe,.

potato bun,yang ada 'T' kat tengah dia, kalau 'P', jadi popapo bun, hihu,.

dan ini pun isreal juga, jangan guna bliss o Palestinian wont bless us!!

ok!, selepas di beli bahan2 di atas, just mix the ingredient, the more the merrier n put it into this mcshaker..

hello kitty mcshaker with every purchase of 2free ticket when u buy hello kitty mcshaker,.apakah???

da masukkan semua dalam mcshaker tadi, peram dia untuk rasa yang sebati dan tekstur yang sekata,.paling penting, jangan shake!, kalau x, bahan tadi akan bergoyang!,.

da lepas peram untuk rasa yang sebati dan tekstur yang sekata dan tidak shake!, bahan tadi di alirkan ke singki untuk mengambil mood lauk2 terdahulu, dan dalam kadar segera, tankap bahan campuran tadi di paip luar rumah menggunakan roti, dan hasilnya??

kemudian roti tadi panjang2, dan ironinya, ia jadi seperti makaroni??

roti makaroni tadi di adun sekali dengan milo yang kita gantikan dengan sirap, dan honey star(rempah rtus pe ntah, xtw nama).

kemudian jadilah nasi lemak, look delicious isnt?,. mari kita tanya beberapa orang yang sudah mencuba..

xtau la, bagi saya tak sedap langsung pun, saya tak luak pun makan

hummm, pada pendapat saya, humm,(nak bg pendapat cam men chess, malas aku tunggu pendapat dia)

alhamdulillah r, sedap pun ye, maybe cz belanja kot, ehahahak,.yang penting, saya da reti sikat rambut lepas makan nasi lemak encik, amat berkesan!!

eh2, masuk internet ea muka saya?, pendapat xde, tapi terimalah pose saya, iyauu,.

resipi kedua ialah kek perisa ibrahim
ni resipi paling senang di mana bahannya ialah kek dan ibrahim sahaja, hihu,.

1.jz letakkan kek di hujung meja dan sengetkan meja,
2. kemudian alirkan air liur ibrahim ke arah kek tadi.

tada!!!! jadilah kek dengan topping air liur ibrahim,slrpppp,.

harap dapat try la ye resipi saya, hehehe,.

ok, da memasak kan, burpp, kenyang pun,tapi ingat kawan2
bahawa fud jz sebab je untuk kita kenyang, yang bagi kenyang is Allah!!
makhluk xd kuasa langsung! Allah maha berkuasa,.
sapa makhluk?kereta, ayam, hanger, tali kasut, spender, stokin, baju xbasuh, kusyen dan apa saja selain Allah,.
tapi ari ni aku silap, aku ingat makhluk yang bagi munfaat mudarat,
rupanya x, aku telah di doktrin oleh shaiton,
tapi ye dok demo? ye! mari ambil kisah nabi,nabi Ibrahim
dia cuba dakwah kaumnya dan bapanya sendiri cz diorang sembah berhala,
hatta bapanye pun pembuat berhala, nabi ibrahim dakwah kaum dia dan berkata
Ibrahim berkata: "Sesungguhnya kamu dan bapak-bapakmu berada dalam kesesatan yang nyata."-al anbiyaa':54
dan nabi Ibrahim telah hancurkan berhala tersebut n tinggalkan 1 je, yang paling besar,
dan kena tangkap, tapi
Ibrahim menjawab: "Sebenarnya patung yang besar itulah yang melakukannya, maka tanyakanlah kepada berhala itu, jika mereka dapat berbicara." -al anbiyaa':63
raja namrud pun geram n arahkan bakar nabi Ibrahim, tapi
Kami berfirman: "Hai api menjadi dinginlah, dan menjadi keselamatanlah bagi Ibrahim",al anbiyaa':69
ok, Allah tunjuk da, sifat api patut panas lagi membakar, tapi bila Allah perintah api jadi sejuk,
dingin lagi sejahtera nabi Ibrahim, tali ikat tangan nabi terbakar, tapi badan hatta bulu roma langsung tak terbakar,
hebat kan Allah, makhluk? langsung haprak!

aku memang xreti taip panjang2,
nanti tros blank tbe2, sekarang tengah blank r ni
tapi before abis, entry ni menganjeng ben nye blog, so do visit him ok,.
ok selamat iman n amal baru lagi bertambah mutu sempena tahun baru,.

*sirah nabi Ibrahim ni jz sikit je, xlengkap langsung, untuk lebih lanjut, cari sendiri dan moga mujahadah kita cari ilmu, Allah rahmati kita, aamiin..

references-
burn-huhuhu.blogspot.com
surah al-anbiyaa':51-70
wasalam..

13 comments:

burn said...

ahahahaha
hadoiihhh laa anak pompan aku nie
masaalah betol la...
ahahaha

aku ingat nak nganjeng sape la tadi
rupenyer bulat2 kene kat aku ea..
daymmmmmm, ahahaha...
cisbedebahapekberakbawahtanah
hak3

TheSilent said...

ape ko merepek ni shaitonnnnn!!!
sian burn, jahak la pojan.
hadududui...ape nk jd laa ank ko ni burn...ish ish ish!!!

syamim said...

adik nh jhtlaa..xbaek nganjeng org cmtue..iskh3 cian si ben..sbr eeaaaa ben..huhu dh balik ke??

are jim said...

aku nk sotong masak razak,ade??

sarah abadan said...

hahaha siyes klako... XD

mohd fauzan said...

ben -
ehahak
maaf ye dedi
wa da mnx kbrn ea b4 pos
n ko bg
hihu

samihera -
xpe,ank ank emas fmli
dedi xbrni mrh sy
hihu

mohd fauzan said...

syamim -
da mnx izin ben b4 pos r kkak
dy ske je, hihu
da pn, slse lg

ajim -
ko bdohkn la ak ni pojan, da mcm boneka, hihu
xd, wa lpe rspi
hihu

sarah -
mlu la sy
hihu

arie said...

ak request char kuew teow telor ayam dibasuh..pliz post resipi tu nnt..

dyna syamsuri said...

pojan bengong!!
ko ajar bhan lain jd lain,,
bongeng

mohd fauzan said...

kakak -
wa kne rse dlu rspinye
bru leh dtg ilham rspinye
yg pntg bhn wjib tlur aym dbsuh
sg.dua, hihu

dina -
ko org pmpuan pe tw
cmni r llaki msk
ek llaki len?
hihu

burn said...

sape lelaki len tu??

are jim said...

ala,bru nk rase sotong msk razak..
klu gna telur lain xleh ke??
haha

mohd fauzan said...

ben -
korg r, slain ak
ak kn ank pmpuan
hihu

ajim -
no2, xd msk rzak
skg men ibrahim je
tlor aziq r, jackpot
hihuhaheho