Tuesday, November 23, 2010

Shout award rawk!! Hell yeah!!

Assalamualaikum..

Kali ini rasa cam terdesak sangat nak menulis. Sejak akhir2 ni cam rasa kewl je kalau masa depan nanti berfikiran matang dan dapat menulis dengan baik, dan agak pasti, saya tidak bermaksud menjadi penulis novel. Menulis untuk menjadikan dunia tempat yang lebih baik, aitceh.

Baru2 ni, ari sabtu tak silap, ada shout award kat 8tv. Lambat tengok, so terlepas performance dari yuna n faizal tahir, =(. Dapat tengok show mizz nina je, xkewl pun. Yang penting, dapat tengok nora Danish, dia bagi award je pun, iyauuu. Ada award untuk chick pe ntah, my bebi nora Danish n fazura xdapat pun. Ada ke scha yang dapat, tapi bukan scha rosli (chah), hihu. Award yang paling kewl is best on-screen chemistry,. Yang aku ingat, calon2 award tu ada la lagenda budak setan, papadom. Yang len xingat pn, cz both ada artis lawa, lisa surihani n liyana jasmay. Yang menang untuk award tu cerita papadom, liyana jasmay n afdlin shauki,. Even dia xde mention, aku rasa evaluation untuk award ni based kepada lakonan sape paling real. Paling au naturel atau boisson de au soya, hihu,.If tengok papadom pun memang mesra tol diorang, cam anak beranak tol,

Aku yang jahil ni pula, hasad kot, jeles dengan kejayaan dia, Aku rasa cam bodo lagi akan melarat jadi bodo dengan adanya award tu, Cz nanti smeua orang berebut berlakon sapa paling real, paling au naturel, Kalo bab anak lelaki dan bapak xpe la mesra cane pun, berlakon kan, Tapi kalo pempuan dan lelaki? Da kena pegang2, sebelum gi kerja kena cium pipi bagai, Kalau pulak scene romen2, rogol, cabul, gigit2, jilat2, terkam ham3? Nak wat gak bia jadi au naturel, aku suka je, series! Dan sebab itu aku cakap benda ni melarat jadi bodo, da wa nak terkam pempuan je. Aziq, ajim, ben n acak r ni, ultimate sangap of the world, hihu

Bila da ada benda camni, aku memang nak cari salah sape je, Pendek gila fikir, dia xtau dgn award tu akan encourage pelakon perform bes2, Salah penerbit filem kah? Pelakon kah? Pembuat award kah? Penulis skrip kah? Penonton yang dahagakan keaslian kah? Dj earworm, blame it on 2009 kah? Ataupun mek kah? Kah kah kah (cam tukartiub r plak) Scene salah sape ni sedang berlaku masa nak g toilet, dan terpandang cermin, lalu,

Its you!!

Ok, wa still amatur dan penat menulis, aah salah aku,puas?puaaaasss(nada crowd) Pe2 salah dalam dunia ni bermula dari aku, cz pe? Cz aku tak amal agama tol2, tak berakhalak, tak berdakwah, tak banteras maksiat, Pulak tu amal maksiat, ajak rakan2 amal sekali, oh!(cam keretamayat r plak) So fauzan, semat dalam hati baik2, ko orang paling kewl, ko kena jadi hensem dan baik berakhlak, Xsure pe, tapi cam hadis kot, maksud lebih kurang “ orang yang paling baik antara kamu adalah orang paling berakhlak”,

So, wanna make a world a better place? Amar maaruf nahi mungkar! Agar family, rakan2, kejiranan, masyarakat, orang bawahan, pemimpin akan terkesan dengan sikap kita, berubah insyaAllah pojan? insyaAllah………..

Aku maha jahil,dan aku berlepas diri dari pe yang aku tulis,

Wasalam..

13 comments:

burn said...

eh kau yang suke men jilat2 kan..
pastu suke terkam2, hoo.. bengong laaaa...
ahahahaha

tapi bagus r post ko nie jan
at least sedar sket aku membacanyer
huhuhu

are jim said...

blah..
kau r..
ultimate sangap of the world..

mohd fauzan said...

ben -
ak r plk
ak ank pmpuan yg sopan lg kewl kot
iyauu, hihu
aah bgus, blnje r ak sunquik laici
hihu

ajim-
org sangap xngaku dy sangap jim
hihuhaheho

LiFe Is WoNdErful said...

haha..i lioke!..
evn ngeng ckit but rational..huhu..

eZZaTYsoKKa said...

ajak kwn ke arah amar makruf..
jgn ajk mncarot.aku tggu perubahan ko x mncarot

sarah abadan said...

wah pojan..u are the next bukan ustaz blogger...keh3...nice

arie said...

ak ske komen kwn ko ezzaty tu..ak pon tggu tarikh besejarah ko nk stop carut..contoh ko slalu sebut "gila babi syial"..ayat tu r..babi lagi,sial lagi..cmni nk jd adek ipar ak?? huh jgn harap! haha part ultimate sangap tu ak rse best dpt kat ko ngn acak..pahcerohh terkam ham3x..muahahahah

haziq said...

sket je wa nk komen beb..
"kecantikan pada seseorang lelaki itu ialah pada lisannya"-(riwayat Al Hakim)..
peh.. samo' lehnet!!!!
(keyakinan da mningkat balek.. walopon berat bdan xmningkat.. n kemeriahan muke xmnyusut.. hoho..)

mohd fauzan said...

fida -
sy pn ske if awk loike
auw2
hihu

hubby -
if perangai mbe cm ko maunye xcarot je mlut ni,
stil, ak akn cbe,
ganbatte pojan-sama!
hihu

sarah -
aamiiin
(blushing)

mohd fauzan said...

kakak -
ps jmpe aliah, ak da mkin smgt utk brubh
sbr aliah, nntikn kmnculan imej bru abang,(damn)
pjb rawk!! jom join akim, hihu

blah!, ko 2 ultimate sangap championship of d world 2010
adk thmblina, adk intan n abg yus
sme ko nk trkam, ham3

aziq -
pe lg, bereh r ziq
usha laluh
hihu

dyna syamsuri said...

amboi ko nukan men gatal ea??
aa scha memang xpatot menang tp ok la skurang2 nya dia xpilih ruminah sidek jd hot chick.

indirectly,aku insaf niiii baca entri ko kali nih..isk isk isk

dyna syamsuri said...

hoi ko nakal,,nak panggil2 ezzaty hubby pehal??

mohd fauzan said...

dina -
dr ruminah sidek
bek rashid sidek
o ar-rashid klas ko
hihu
bgus r insaf, ak yg tlis ni plk lm insaf lg
mkin gatal plk, guane ni
hihu
abs nk pgl pe?lebor?mmg da pn
hihu