Monday, June 14, 2010

~ganu-jb-kl-stong..

assalamualaikum..
aku lemah betul la tiap kali nak mula taip,
ayat2 intro mesti xtau pe, tapi tulis je r,
aku rasa kan, da sebulan ni, everiweek jalan,
jalan jao2 pulak 2, pheww,
citenye brmula camni la lebih kurang, saya tido kat bilik,
tibe2 bgun da kt kapal angkasa,machang2,hihu

mula2 gi ganu, nnape gi ganu?
g kenduri kawen c.najiyah,bes wei,
da r d c.najib pun join, c.najib,ala,em, yg student 2,tapi staf wt 5s,hihu
jalan2 tido umah asyrak izamudin,kt kole berang,
g kenyir, pas2 g empangan cam cite transformer,
kewl gile r, bes amat cam cik amad,hihu
pas2 gi umah alia, makan roti n aku jadi hos trek slebriti ajr c.farah n c.nazi wat roti, kewl kan ak,
da r adik alia lawa, tapi aliah jaafar pun saya suka
iheartaliahjaafar,hihuhaheho

umah asyrak izamudin

tasik kenyiak noo

kawen c.najiyah

kat empangan cam transfomer

pastu next weeknye plak,aku balik jb,
sorang2 je, nek moto,
one boi alone on the vast road, aitch
balik jb memang bes r, mbe sme d,
mlepak pun ramai orang, n banyak idea serta carutan keluar,
kawan2, bile syal kite nak berenti carut, cam bbi syal if dgn lu org, cibai r wa da carut lg, sigh
memang bes nek moto, da r rm13 je, ske aku,
tapi mse balik ump semula r bahaya,
da r helmet visor gelap, tapi memang darah rempit,
memang selamat je r,pdahal Allah bagi peluang taubat,
tapi still wat dosa gak, sigh

peeweit mael n dina,baju merah makngah, auw2

minggu lagi satu, aku g sri petaling, kl,
ikut brader2 masjid, layaaan,
prjalanan aku rasakan amat jao, sunyi sepi perjalanan,
tu la situasinye if setan melepak dgn malaikat,
xtau nak borak pe, tapi onc sampai sri petaling,
ramai sangat orang, sangat ramai, sangat369,
serabut pun de rase, tapi rasa selamat dan aman,
umat Islam berkumpul ramai2, dengar ceramah puji Allah dan hidupkan sunnah Nabi,
aku terkesima seketika, dan aku mengharap terkesima selamanya,
bila aku nak jadi bek ............... sigh,

minggu baru ni pulak, aku gi kelantan,
bukan gi umah nik, mahupun ajim, tidak juga syamim, ain dan cah pun tidak,
tetapi tuan2, tetapi, saya pergi ke dabong,
haa teka r mane, kat dabong la terletaknye gunung stong,
setong bukan sotong ok, hihu
bes tol wei stong, da la 3in1
de waterfall, gua n panjat gunung,
memang hebat lagi kreatif Allah,lawa amat ciptaan-Nya,

( slide cam kat gambang wterpark)

group saya group 2

di ketinggian 500meter atas aras laut, bijokkk, hihu

baru2 sampai gng stong

pheww, panjang gile entry wa kali ni, mejik bagi seorang fauzan untuk tulis panjang2,
sekian laporan perjalanan bulanan saya, harap cik lin dan cik dolah xtau,
if x, mapuh sume ike, jalan pahceroh, xde duet tau plak mintak, hihu
ok wasalam (de lagu tema time2 nak azan ikim.fm)

14 comments:

dyna said...

saper soh ko post gambo aku n mail sedondon??aku ikot tema,,
amboi2,xder2 duit,p jalan bukan men,,
ni destinasi budget per??

TheSilent said...

haha. gmba nk g empangan tronsformer tu smpah mke x mndi en?? lawak gile mke x mndi do. korg nk g mndi kt empangan tu ke?? hahaha.

haziq said...

btol2 transformers kau..
jap setan.. jap malaikat..
kui.. kui.. kui..
rmbut ajim cam pnjang je..
xpe.. ilek je..
gua ngah smpan ni..
ala2 jonas guitierrez.. hoho..
gnung 2 sjuk x?? tp time pnjat goreng jgak ek??

burn said...

haha... kemaen berjalan..
gilerkk, darah rempit... huhu

aensyue said...

gunung stong bkn gunung setong.
rosak nme tmpt besh kt kltn.
tp kn...kn..
ak rs pic tisu di hidung tu xperlu kott..ke perlu?ahaha

syamim said...

cemmarlaa bju kunim suar pink tue...(puke)
if ko nk pkai cmtue ms g picnic nt ak blsh ko...adoii..
adakah itu yg ko mksdkn aritue..
sesuatu yg berharga rm6?????

are jim said...

awesome stong..
pjg ziq..
ckit lg nk jd fellaini..
haha

mohd fauzan said...

dina -
eleh, pdahl ko ske je dgn mael, siap men suap2 fud lg, auw2
aah, yg pntg keazmn nk jln, da r lu g gng lmbak xajk wa
huh

samihera -
hei2, plz ea, mndi da,
tp smlm nye r, sjuk beb air pg2,
aah, nk mndi kt empangan tp dy xbg,
nk gnerate curent nt trkne kezutan skli
hihu

mohd fauzan said...

aziq -
2 r, kewl kn ak,
pnjg2 rmbut korg pn,
xleh celen ak dlu,
ak lagenda rmbut pnjg kt fist, aitceh
sjuk r, samok gle,
d air trjun n gua r bes,
wa ajk lu xnk, huh

ben -
ak jln2 pn msia je,
xd cm ko g overC
hihu

aishulishes -
kawe manwok jah,
kn ari ckp sotong, so,
ak pronounc kn yg tol r,
aitch
2 bkn tsu r, tp hingus ak lleh wne putih,
sweet kn? hihu

mohd fauzan said...

syamim -
eh, 2 r kewl,
brni brmen kaler n dare 2 b dfrent
bru r fist next top model,hihu
aah, sua diadora beb, rm6 je
hihu

ajim -
elh, pdahl nk tru jonas brder,
gle r lu brder,poii
hihu

arie said...

weii ko pehal nak ber gung setong ngn ak?? bia r ak nk sebut gung sotong! ko yg xpena g,ade je gunung sotong,gung octopus,gung segala bagaiii,lu je yg xsmpai lg..

dh r HEART ALIAH JAAFAR! dh lme hdup nmpakkk..ko ingt word "heart" tu letak kaler light pink ak xperasan r?? mate ak tajam beb even power belah kanan 650 and belah kiri dh nek 500. tp sbb arini ko blnje ak bukak pose ngn sata,so ak restu r,tp arini je ak restu,next time if ko nak heart adik ak,kene blnja ak bnde laen plak. huh.

burn said...

hehe.. jom r wat umrah reramai lak pasnie jan..
ape yg penting adalah usaha, doa dan yakin pada allah swt.. hehe
jom2..
cepat pasang niat dari skrang..

eZZaTYsoKKa said...

oi, mane pic aku..kuang ajo ko
asl pic dina jek
da r ko
putusss kwwaannnn

mohd fauzan said...

ari -
kkak!!,
npe pyh sgt kkak nk rstui hbugn kmi,sy xnk trbiah kkak dgn sata o fud,
tp sy akn jge adk kkak bek2
she my lover wnabe kn?
hihu
tp evn ari ni je kkak rstu
adk ttap epi, bhgia rsenye
sy akn brusaha aliah utk cinta kita
auw2
hihu

ben -
insyAllah
i'll go someday

ezzaty -
mne ak tw,
tnye admin blog r,
ak da uplod pic kte sme
ko lebor sgt kot,
2 yg xmuat,
hihuhaheho