Wednesday, June 30, 2010

~ maghi!! ke gane?..

assalamualaikum
korang rase kan, syahir tu patut ke ha menang AF?
aku cam pelik r, suara orang lain lagi bes kot, tapi kenapa dia menang,
if ikut suara, dayang nurfaizah lagi bes, tapi kenapa dia menang,
mungkin kerana ramai orang sokong dia kan, menang la dia,
pdahal dayang lagi suara sedap, xde rezeki kan,
tapi yeke xde rezeki? ke ada orang yang boikot dia?
aku la ni, suka sangat sokong sek2 ni, tapi aku xboikot pun,
if borak konon ati benci AF, tapi tangan, mulut, kaki, mata suka je,
hipokrit kan? hihu

hy ol,
saya la botol, sejarah saya sampai kat ump ni masa pas raya ri 2,
if xsilap, fauzan yabg bawa saya, ke saya bijok? hihu
saya dulu2 simpan kueh raya dalam saya, dan sekarang duit syiling pulak,
duet syiling tu hasil fauzan kumpul+kutip+duetoranglaen,
dan duit tu katanya untuk orang palestin, tapi bagi duit saje ok ke?
pada pendapat saya yang jahil ni, maklum la, saya ni botol je, ke guane?
menyumbang wang memang membantu, pun begitu jika usaha tersebut istiqamah dan dalam kuantiti yang banyak,
jika manusia lupa, lawan palestin ialah israel dimana sumber kewangan diorang amat banyak,
tak terlawan kita dengan diorang, kita kenal bill gate dan waren bufet sebagai individu paling kaya di kulai, hihu, di dunia,
tapi rothschild?rockfeller?diorang ni bapak kaya gila ba alif ba ya, sin ya alif lam,
harta yahudi semua dapat kat diorang, memang yahudi piang r,hihu
sebagai mini kesimpulan, setakat menyumbang, xberapa menang nak tolong palestin,

da 2?
acu tera sek2 kito boikot puok2 dio,
aku memang boikot barang diorang, memang aku berusaha tol,
tapi if orang bagi, memang aku xtolak, lagi2 fud, hihu
dan baru semalam aku jalan2 jusco, nestle wat promo pulak,
leh minum susu,milo,nescafe,askem,megi,kitkat,kokokrunch,fitnes,
semua produk dia r senang cite, hipokrit kan ak?if bayar boikot, free amek je,
ekonomi diorang lumpuh dan xleh jana duet dan insyaAllah xleh tawan palestin,

dan sebenarnya perasaan ini sebenarnya cinta, yang masihih bersemadi untukmu..
ok, aku cerita agak terbalik, mana hujung mana pangkal,
yang paling penting aku rasa kesedaran,
ye, kita akan boikot, derma, doa, tapi mungkin ikutan sahaja,
musim boikot, kita pun on, xd musim, no3, xkn nk boikot,
tapi if kita sedar apa yang berlaku, kita akan istiqamah walau pe musim pun
even musim tsumawi sekalipun, tapi dalam tv, faizal tahir ada kempen pasal palestin
dan dari kesedaran tadi akan insyaAllah terbit kasih sayang, cinta, luv, muah2, auw2, hihu
cinta ni hebat tuan2, kalau bisa ku pintal buih menjadi permaidani,
xmakan pun xpe, cium baju awek kat bhgian ketiak pn bau wangi, yuck!!
dan disebabkan kuasa cinta ni la akan menjadikan kita kanak2 terpilih,
terpilih untuk apa? untuk berusaha dengan istiqamah dan bersuara lantang mengecam israel cibai

kesimpulan je la ek terus, aku tak reti btol nak persuade orang, pdahal da belajar dulu,
> kesedaran
> cinta
> boikot
> derma
> solat
> doa

aku rasa artikel ni cam kewl untuk di kongsi dan korang judge sendiri
aku dengan sukacitanya berlepas diri atas segala apa yang aku tulis
aku tulis dengan tujuan orang kritik dan bagi idea bernas, aku jahil,
dan harap sangat korang betulkan pe2 yang aku bodoh,
wasalam

8 comments:

TheSilent said...

wahhhh! bk men pnjg lg.
x trbace aku yg da ngantok2 ni.
hahaha, sok je ar aku smbung bce.
kui3x.

affizza said...

dayang best??
jap2, aku pikir dl...
rasanya lg best ning baizura..hahaha

syamim said...

ak suke iklan faizal tahir yg tue..i heart faizal tahir...hahaha ak skg je arr psl boikot ikut musim tue..kdg2 ak pn cmtue gap..adoiii.benci tol ng dri ak sndri..dush dush dush ak blasah dri ak sndri..

haziq said...

kalo nk drma syilng2 kau 2..
ni haaaa link die..
tabung haluan (line2 alias.. auwwww)
14023010034292..
bank islam rasenye.. hoho..

mohd fauzan said...

samihera -
2 r, ak pn ngntok tlis,
trtdo tros,
bgn tgk2 da siap pos,
yeay!!
hihu

piza -
no3, ak ske dyg dr dlu
cz dyg ske kmu, dyg cnta kmu
hihu

syamim -
aah, tp jrg iklan dy,
d pnysln da bgs
anda lyk ke tndkn strusnya
hihu

aziq -
kmpul lg r jom byk2
bru samok,
ak kmpul syilg,
ko kmpul duet krtas,
on?
hihu

~ariFFin~ said...

oiiii budak saya tak itam....

ko semakin x keruan dan x terurus...huhuhu...makin kurus...x makan ea

chah~ said...

ape kaitan dayang nur faizah ngn af?? musykil..

eZZaTYsoKKa said...

OI ko mong ryong...
natey ko curik duet syiling aku dlm keta, dah tu letak dlm tabung ko lak tuh,,
bak balik oi duit aku
bakkk la oiiiiiiiiiii