Friday, May 28, 2010

~ kesakitan terasa di punggung..


assalamualaikum..
kerana pening memikirkan,xde mood nak menulis,
just copy paste certain keyword n ayat je,

Subsidi dimansuh

KUALA LUMPUR: Subsidi tol, bahan api dan tenaga serta gula, tepung dan minyak masak dicadang dikurangkan atau dimansuhkan secara berperingkat mulai tahun ini bagi membolehkan kerajaan menjimatkan perbelanjaan sehingga RM103 bilion dalam tempoh lima tahun.


harga minyak akan dinaikkan 10 sen seliter setiap enam bulan dan 20 peratus bagi harga LPG setiap tahun.

harga tepung dinaikkan 20 sen satu kilogram tahun ini dan 25 sen tahun depan, manakala gula naik 20 sen sekilogram setiap enam bulan sehingga 2012.

Harga minyak masak pula meningkat 15 peratus sekilogram tahun ini, 15 peratus lagi tahun depan dan selepas itu lima peratus setiap tahun sehingga Januari 2014.

ye, benda ni still dalam perancangan,
akan di usul dalam parlimen,
if parlimen luluskan, merasa lah kita harga naik,
such a pain in d ass..
usha sini

wasalam..

3 comments:

haziq said...

kalau harge mnyak naek..
harga kete kasi 2run r ek??
baru r caghe..
da brangan impreza da ni..
xpn audiA10..
aitceh.. hoho..

LiFe Is WoNdErful said...

huhu..
ta follow aku pon..
kechiwa...

dak putih..
:)

mohd fauzan said...

aziq -
hrge tron ok gk
tp xbpe bes actly
cz if hrge murh, mmg xleh cr mkn r proton n produa
abs r ekonomi kte
jz jgn hpuskn subsdi
yg len 2 mntri pk sndri r
bek bg ak jd mntri if ak yg bg idea
hihu

fida -
aah mls,
ko xnk blnje ak mkn
bnci i
hihu